midde christian

 

Mobilisering: 

Christian rejser til kasernen i Flensborg, og han er nu en del af Reserve Infanteri Regiment 86 (RIR86)

Han er 30 år gammel, er blevet gift med Midde den 31. juli året før - og de har overtaget Toftegård i Asserballeskov.

Midde skriver i Lommebogen 5. august 1914:

"Christian rejst. J. Iskov og P. Hansen at sætte Maskinen sammen, slaaet Skår om Hveden i Espholm" (Familien har købt en selvbinder til den kommende høst) Som det fremgår af kassebogen har Christian fået 51 Mark og 10 Pfenning med. Midde fører nu dagbog og kassebog frem til 1. juli 1919 - omhyggeligt og med rigtig mange detaljer.

På billedet for oven til højre er der 4 firkløvere. De lå i lommebogen for 1914 ud for datoen 5. august, da jeg åbnede den for nogle år siden. Firkløver betyder som bekendt held. Det fik Christian brug for.

 Historie-net skriver om "Optakten til 1. verdenskrig":

Den 28. juni 1914 skød og dræbte den serbiske nationalist Gavrilo Princip Østrig-Ungarns ærkehertug Franz Ferdinand og hans kone i Sarajevo. Sådan startede 1. verdenskrig - med to velplacerede pistolskud.
Den østrigske regering holdt Serbien ansvarlig for attentatet, og 28. juli 1914 erklærede nationen krig mod Serbien. Kort efter gik Østrig-Ungarns allierede Tyskland ind i det neutrale Belgien, hvilket udløste krigserklæringer fra både Rusland, England og Frankrig.
Harmonien, der havde eksisteret i Europa siden afslutningen på den fransk-preussiske krig i 1871, blev de næste fire år afløst af uoverskueligt kaos. Som den britiske udenrigsminister udtalte det efter 1. verdenskrig udbrud: “Lysene slukkes i hele Europa. De vil ikke blive tændt igen i vores levetid”.