midde christian 01

 

Den store krig

senere kaldet "Første verdenskrig" - skelsættende for en masse europæere - men også for mennesker i Amerika, Afrika og Mellemøsten.

Disse sider handler om "virkelige" personer, og deres oplevelser i Frankrig og på Als. Der var ingen krigshandlinger på Als, men krigens virkelighed kom med posten flere gange om ugen.

Midde "gir høns"


(Klik på billedet for at se det større)

 
Egentlig kunne det jo være ret betydningsløst, at der står en dame i pænt tøj - foran et faldefærdigt hus og fodrer sine høns, men da det forholder sig sådan, at det er Midde Vogt, at huset blev genopført i 1922, at der er 25 høns og at æg var forbavsende dyre i den periode, at skyggen falder cirka 2 meter fra stuehuset på Toftegård, at Midde havde investeret i et fotografi-apparat i 1918 og at prisen 198 Mark svarede til 116 pund flæsk og at stenene i brolægningen kan genkendes nu 100 år efter, ja så har det måske alligevel en betydning. Måske mest for min kone og mig - lidt mindre for min nabo - og endnu mindre for folk andre steder i landet. Billedet har dog - uanset hvad - en kvalitet: Se på folderne i den sorte nederdel, og det sætter gang i fantasien. Var Christian kommet hjem fra krigen? - eller hvem kunne hun ellers have bedt om at trykke på udløser-knappen?