Der var karl og pige på gården
Kløj, Julius, Frost og Harbo nævnes.
Derefter var der ikke så mange unge mænd til rådighed i området. De var indkaldt.
Frost er karl på Toftegård i et halvt år, så deserterer han med gårdens bedste hest. Det var jo ikke så godt for Midde, men "Flink" kommer tilbage - den nævnes efterfølgende i lommebogen, og den er også på et senere billede - sammen med Middes bror Christen. Frost bliver åbenbart tilgivet. Midde fortæller Christian på et postkort fra februar 1919, at de havde fået julekort fra Frost. Det virker som om, at desertering var noget familien accepterede.
Harbo er den næste, der bliver fæstet. Midde har været i Mülheim for at besøge Christian og lillebror Christen. Christian er under genoptræning, Christen er nylig såret. Hun kommer hjem den 23. januar 1917 og næste dag har Harbo "fået Prygl". Der skal optages rapport og gendarmen kommer. Harbos sygehistorie kan herefter følges i lommebogen. Det bliver et længere forløb, og det bliver aldrig rigtig godt igen. Lommebogen melder ikke, hvem der uddelte tævene, og måske fandt gendarmen heller ikke ud af det. Gendarmen må være Max Beckert - i dag mere kendt for sine akvareller end for sit virke som lokalpoliti. Han ses til venstre med gevær (Billede fra Inge Adriansens bog: Ivan fra Odessa)
For øvrigt er der 583 kilometer fra Asserballeskov til Mülheim, og turen varer 5 dage og koster med "det hele: 61 Mark og 68 Pfennig". Det er vel billigt nok. Midde boede på hotel dernede.